Tudományos Demokrácia Pártja
racionalizmus - befolyásolás helyett, tudásmegosztás, összefüggések keresése, folyamatos kommunikáció a megegyezésig, hogy végül erkölcsösek lehessünk
szoclib
regi blogüzenet*
Én magyar vagyok, Ti is!
2008-09-21 12:00

*[javítás: a régebbi "nyílt levél" címet módosítottam "üzenet"-re (2010.02.02)]

Rasszista Honfitársaim, akik többségi vagy más nemzetiség fiaként gyűlölködtök és rettenetes szavakkal gyalázzátok embertársaitokat! Mindannyian magyarok vagytok, gyalázkodó és meggyalázott, akár a hagyomány, akár az egyenlő bánásmód védelmében vesztek részt ebben a szennyes színjátékban. Aki ma kiközösíti a másikat, tegnap ő szenvedett vagy holnap ő szenvedhet attól, hogy rásütik a bélyeget: nem vagy magyar, nem vagytok magyarok!

A gyülekezési jog az egyik legnagyszerűbb jog, amit közös hazánk alaptörvénye, az Alkotmány biztosít. Felemelő pillanat, amikor a Köztársaság ember-forgatagából felismerhetően kiemelkedik valamely hasonlóan gondolkodó, közös mondanivalójú csoport, hogy akár szellemi, akár gazdasági, akár politikai területen megmutassa, hogy miféle különleges módon képzeli a közös jövőnket. Szörnyű, amikor ez a jogunk, a vélemény kinyilvánításának joga (amit a Föld egynehány népe szabadon még mindig nem gyakorolhat), a jövő képének megmutatása, a párbeszéd helyett másokat lekicsinylő, fenyegető erődemonstrációvá válik, s a gyülekezés fasizmussá durvul. Az etruszkoktól örökölt római fasces azt jelképezte, hogy a tisztelet behajtói és a szabad út biztosítói akár testi fenyítést is kiróhatnak. A jelképek változnak, de a fasizmus lényege megmarad: a csoportos fenyegetés!

Nem fogadok el semmilyen fenyegető jelképet, vallom, hogy ember embert semmilyen indokkal nem alázhat meg.

(tdp)