Tudományos Demokrácia Pártja
racionalizmus - befolyásolás helyett, tudásmegosztás, összefüggések keresése, folyamatos kommunikáció a megegyezésig, hogy végül erkölcsösek lehessünk
szoclib
regi blogegyütt
A választók, a mozgalom és a párt
2012-11-05 02:09

Legutóbbi, közép című bejegyzésemben az EGYÜTT 2014 mozgalom megalakulásával és jövőjével foglalkoztam. Leírtam, hogy miért gondolom hogy pártalakítás nélkül miképpen sikerülhet az új rendszerváltás célja. A (civil és érdekvédő) mozgalmak általában nem ugyanazon a szinten helyezhetnek el, mint a pártok, lehet követelni a hatalmi szférában mozgó pártoktól, hogy alárendeljék magukat valamely civil kezdeményezésnek, de garancia ennek megvalósulására csakis az lehet, ha a hatalomra kerülő párt magából a civil szervezetből fejlődik ki és nem csupán szerződéses kapcsolatban áll vele.
Az EGYÜTT 2014 mozgalom harmadik tagja, a Haza és Haladás Egyesület az, amelyik leginkább hordozza a politikai párt vonásait, ideje lenne, ha a párttá válási szándékukat is bejelentenék. Ebbe a pártba már beléphetnek a Haza és Haladás programját támogatók, ahelyett, hogy a mozgalom támogatóiként az MSZP szavazóbázisát dagasztanák.