Tudományos Demokrácia Pártja
racionalizmus - befolyásolás helyett, tudásmegosztás, összefüggések keresése, folyamatos kommunikáció a megegyezésig, hogy végül erkölcsösek lehessünk
szoclib
regi blogaha
A Médiaha (aha aha, da da da) föllépett a többségi frakciót bíráló sajtótermékek ellen
(megjelenik 2014-ben, 'abszurd' jóslatként írtam 2010.01.14-én, hozzáfűztem 'aha' 2010.01.15-én)

2011-01-15 13:30

Ich lieb dich nicht du liebst mich nicht aha aha aha, darálta a Trio 1982-ben. Az akkor születettek ma már krisztusi korban járnak (2014-et írunk), a hit, remény és szeretet győzedelmeskedett. Ugyan akadnak még elhanyagolható csoportok, akik a folytatólagosan szabad gyülekezési és morgási jogukat nem átallják a többség jóhírét sértő, a hírértéket a törvény szerinti kiegyensúlyozott hírszolgáltatás elé helyező, a Médiaha által alaposan megbüntetett heti- és havilapok védelmében elpazarolni. Manapság, a választások előtti hónapokban kap igazi értelmet a törvény, amely nevében foglalt kutyorként húzza vissza a mélybe a haza semmirekellő (sic) ellenzékét és annak ordas (láncos stb.) kutyáit az Országgyűlési Képviselőválasztás előtti szentséges hónapokban.

Visszatérve a zord jelenbe (2010.01.14), én is ott leszek a mai megmozduláson Budapesten a Kossuth téren, ma este hattól hétig a sajtószabadság védelmében, mert 2014-ben már késő lesz. Igaz, manapság nem szeretlek téged és te nem szeretsz engem (mások a nézeteink), de az önkény ellen együtt kell tiltakoznunk. Lassan indulok, légy ott Te is, kedves olvasóm!

Másnap (10.01.15. szombat délelőtt) fűzöm hozzá az alábbiakat:
(videók a tegnapi tüntetésről: http://hvg.hu/itthon/20110114_kossuth_ter_sajtoszabadsag_tuntetes)

Most olvasom, hogy még tegnap reggel a köztársasági elnökünk az örvény védelmében a következő mondatokra ragadtatta el magát:

"Tiszteletben tartottuk a sajtó szabadságát (...), de ha tetszik, ha nem, az emberi méltóság előbbre való. Minden más szabadságjog az emberi méltóságból vezethető le (...) Megpróbáltunk egy területen rendet csinálni - különös tekintettel az államilag finanszírozott rádióra és televízióra –, és ez okozta ezt az általános nemzetközi felháborodást (...) Ahogy a bankadót, a válságadót már kopírozzák Európában – tíz ország már átvette –, engedjék meg, hogy annak a meggyőződésemnek adjak hangot, hogy minden más (uniós) országban is rendet kell csinálni a médiában is, ha tetszik, ha nem. Mi nem a szabadságot akarjuk fékezni, hanem a rendet, megismétlem, az emberi méltóságot, a takarékosságot, a közszolgálatiságot kívánjuk erősíteni"

(forrás: http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/eu-2011/schmitt-pal-rendet-kell-tenni-a-mediaban-is.html)


Aha, a kép tiszta, Schmitt Pál igazmondását nem kérdőjelezhetem meg. A fentebbi mondatokból egyértelműen kiderül, hogy a magyar hatalom (amely immáron nem megosztott, hanem centrális) tovább lépett az európai médiarendnél, mármint a rendre való törekvését tekintve. Ahogy tegnap este Bródy János tette, úgy én is ide-idézem József Attila 1936-ban írt versét - kiemelve a Bródy által elmondott ídézetet:

VILÁGOSÍTSD FÖL

Világosítsd föl gyermeked:
a haramiák emberek;
a boszorkák - kofák, kasok.
(Csahos kutyák nem farkasok!)
Vagy alkudoznak, vagy bölcselnek,
de mind-mind pénzre vált reményt;
ki szenet árul, ki szerelmet,
ki pedig ilyen költeményt.

És vígasztald meg, ha vigasz
a gyermeknek, hogy így igaz.
Talán dünnyögj egy új mesét,
fasiszta kommunizmusét -
mivelhogy rend kell a világba,
a rend pedig arravaló,
hogy ne legyen a gyerek hiába
s ne legyen szabad, ami jó.

S ha száját tátja a gyerek
és fölnéz rád, vagy pityereg -
ne dőlj be néki, el ne hidd,
hogy elkábítják elveid!
Nézz a furfangos csecsemőre:
bömböl, hogy szánassa magát,
de míg mosolyog az emlőre,
növeszti körmét és fogát.

(forrás: http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/jozsefa/vilag.htm)

Fontos emiatt tudnunk, hogy majdnem két hét múlva, január 27-én, csütörtökön este 6-kor ismét várnak bennünket a tegnapi tüntetést szervezők. Van rá elég ok!