Tudományos Demokrácia Pártja
racionalizmus - befolyásolás helyett, tudásmegosztás, összefüggések keresése, folyamatos kommunikáció a megegyezésig, hogy végül erkölcsösek lehessünk
szoclib
regi blognudista politika
Mindenki meztelen
2008-03-12 10:50

A tanácsadók alaposan felöltöztették a politikusokat, de a ruha feslett, és átlátszó.

Az kormány sietve kiemeli törvényekből a vizitdíj, kórházi napidíj és tandíj fizetési kötelezettséget, de róbertbácsiként meghagyja az ellentételezésükként emlegetett támogatásokat. Nem fontos már az orvosok, kórházak, felsőoktatás finanszírozása, ha egy percre is népfinak tűnhet egy kormánypárti politikus. De a ruha feslett, hiszen a parlamentet csak 2009 elejétől kötelezte a nép, ez a visszavonó javaslat túlbuzgóság, igazságtalanságot támogató, szintiszta populizmus.

Az ellenzék nagyobbik pártja, aki (személyesítsük csak meg!) a népszavazási kérdéseket megfogalmazta, leadta adónak titulálta a megszüntetendő önrészeket, és a választás éjszakáján már államháztartást érintő törvényjavaslatokat adott be. Alkotmány? Szó, szó, szó. Átlátszó ez a Janus arc, mögötte a hatalom korlátlan akarása látszik.

Az ellenzék kisebbik pártja higanyként száguld bele a kormány által képzett űrbe, de igaza van abban, hogy az év végéig tartani kell az önrészek beszedését. Viszont ez az igazsága nem öltöztet, mert csak nagy hirtelen összefércelt. Amennyiben a népszavazás előtt mondja ki ugyanezt, akkor bátor tett, de így utólag...

A nép (az istenadta) meg csak áll, és röhög. Bal felől üt - nekem fütyül, jobb felől üt -nekem fütyül. Szarik a reformokra, a kormány pedig az engedelmes kutya pózába vágja magát. Nyal.

Volt egy népszavazás, aminek minden kérdése 2009-től kezdődő időszakra vonatkozott, ezért alaptalan minden ez évre szóló követelés teljesítése. A kérdések 2008-ra vonatkozóan alkotmányellenesek. Tehát a válaszokat a hátralevő kilenc hónapra vonatkozó kötelezettségként felfogni szintén alkotmánysértő.